Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je to radon?

 
Radon je přírodní radioaktivní plyn, který se vyskytuje téměř všude.
Vzniká postupnou přeměnou uranu, který se nachází v různém množství jako součást hornin zemské kůry.
Radon jako plyn se z hornin a zemin uvolňuje a stává se součástí vzduchu, který se následně dostává do atmosféry, ale i třeba do objektů.
Je bezbarvý, bez zápachu a chuti….
Vdechování tohoto v uvozovkách vzácného plynu má negativní vliv na lidský organismus, jeho látky se při vdechování zachycují v dýchacích cestách a ozařují je.
Odborníci prokázali, že v případě dlouhodobého působení radonu a jeho dceřiných rozpadových produktů na plíce se prudce zvyšuje možnost vzniku rakoviny.
 
V současnosti se rozlišují tři stupně radonového nebezpečí tzv.radonový index a to: Nízký, Střední a Vysoký.
V České republice je průměrná hodnota objemové aktivity radonu v budovách kolem 118 Bq/m3. Patříme tak k zemím s nejvyšší koncentrací radonu v bytech na světě.
 
Před radonem v domech, bytech a jiných objektech je možné se chránit vhodnou spodní izolací která nepropustí či propustí jen zanedbatelné množství a zabrání koncentraci plynu v místnostech.
Pro takovou izolaci jsou nejvhodnější izolace z materiálů měkčeného PVC a PE od různých výrobců, které zároveň slouží jako hydroizolace. Materiály jsou průtažné, nikde nepraskají, netvoří se mikrotrchliny, odolávají proti deformacím a nerovnostem podkladu.
 
Naši proškolení pracovníci Vám zajistí kvalitní provedení svaření a položení.
 
Změření a cenová kalkulace hydroizolace na Vaši stavbu je zcela zdarma.